Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi Yaz Programı ve Gelecek Dönemin Planları

Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesinde bir okul dönemini daha kapattık. 2018 Şubat sonunda bir STK’ya yardım amacıyla başlayan ve 2018 Ekim ayından itibaren kurumsal olarak devam eden hikayemiz, şu an İstanbul, Ankara ve İzmir’de 7 merkeze ulaşmış durumda. 

Öncelikle bu zamana dek atölyemize gelen çocuklar ve ailelerine teşekkürü borç bildiğimi söylemek isterim.

Sıkça sorulan Yaz Dönemi Programına ilişkin kayıt formunu aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

Çocuklar için Oyunlar Matematik Atölyesi Yaz Dönemi Kayıt Formu

Kısaca gelecek projelerimizden bahsedip sıkça sorulan bazı soruları da cevaplamak isterim:

  • Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi, gelecek döneme bir Akademi olarak girmek için çalışmalarına başlamış durumda. Yaz döneminin neredeyse tamamını, akademinin merkezi olacak mekanın tadilatı, bürokratik işlemleri ve yeni dönemin programını hazırlamakla geçireceğim. 
  • Bu mekanda sadece Matematik değil farklı bir çok alanda atölyeler düzenlenecek. Ve sadece çocuklar için değil, sıkça sorulduğu üzere büyükler için de düzenli seminerlerimiz olacak.

Hedef küçükler için de büyükler için de hep aynı;

Konusunda uzman ve değerli kişilerle bireyleri buluşturmak, bilimsel ve entelektüel bir ortamda buluşmalarını sağlamak. Özellikle çocuklar için Felsefe, Satranç, Fen, Sanat vb. atölyelerde bazı önemli isimlerle çalışacağız. 

  • Bu girişimin hızlıca bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese; atölyeye katılanlara, sosyal medyada destek verenlere, paylaşanlara ve benimle birlikte Ankara ve İzmir’de eğitmenlik yapan hocalara teşekkür ederim.
  • Ekim ayından itibaren 3 büyük şehir haricinde Eskişehir, Bursa ve Antalya’da atölyemizi açmayı hedefliyoruz. Bazı yerlerde eğitmen bazı yerlerde de atölye mekanı konusundaki arayışımız devam ediyor. Tamamlandıkça bilgilendireceğim.
  • Yine sizlerin atölyelerle ilgili haberleri daha rahat takip edebilmeniz açısından yakında web sitemizin de hayata geçeceğinin haberini de vermek isterim.
  • Atölyeler konusunda sıkça sorulan bazı sorulara da cevap vermem gerekirse:
  1. Çok fazla sayıda merkezimiz olmaya başladığı için bir süreden beri her bölgedeki atölyede ben eğitmenlik yapamıyorum. Atölyemizin programını Ankara, İzmir ve İstanbul’daki bazı merkezlerde gayet yetkin ve alanında uzman Akademisyenler yürütmekte. Kurumsallığımızı sağlamak için bunu çok önemsiyorum ve bu eğitmenlerin özellikle farklı anlayışa sahip akademik şahsiyetler olmasına özen gösteriyorum. Bana olan ilgi için teşekkür ederim ancak rahatlıkla söyleyebilirim ki kimisi üniversitede Matematik doçenti olan hocalarımız, prensipte benden daha yetkindir. Amaç, matematik ve bilimi ön plana çıkaran bu programın Türkiye’ye yayılması. Dönem boyunca Ankara ve İzmir’i ziyaret etmek istesem de İstanbul’da aralıksız her hafta sonu çocuklarla çalıştığım için pratikte pek mümkün olamıyor. 

 

2. Her merkezimizde burslu öğrencilerimiz de oluyor ve hep olacak. Ancak prensip olarak bu arkadaşlarımızın sayısı, kimliği vb. bilgileri hiç paylaşmayacağız. Oluşumun ana hedeflerinden biri eşitlikçi bir biçimde tüm Türkiye’ye yayılmak. Bunun mümkün olmasını da siz katılımcılar ve destek olanlar sağlamaktasınız. 

  • Yaza dair bir not da destek vereceğimiz bir yaz okulundan:

Bahar Toksoy Guidetti Akademi öğrencileri için 30 Temmuz’da bir workshop yapacağım.

Son olarak, dönem sonunda İstanbul Ataşehir DasDas’taki atölyemizin bir öğrencisinin kardeşiyle çektirdiğimiz fotografla da gününüzü iyileştireyim :)..

 

Destek ve paylaşımları için herkese teşekkürler. Yaz dönemi boyunca gelişmeler oldukça sizleri haberdar edeceğim,

Sevgilerimle

 

Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi Yaz Programı ve Gelecek Dönemin Planları” üzerine bir yorum

Yorum bırakın